ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017

Αυτά είναι τα πέντε πιο ισχυρά δηλητήρια στη Γη


Υπάρχουν πολλές λίστες με τις πιο δηλητηριώδεις ουσίες, οι οποίες συχνά συντάσσονται με βάση την οξεία τοξικότητα τους, που μετράται με κάτι που ονομάζεται LD50. 
Αλλά η οξεία τοξικότητα είναι μόνο ένας παράγοντας που πρέπει να εξεταστεί και όχι ο αποκλειστικός.

Στις καμπύλες δόσης-επίπτωσης, καθορίζεται πάντα το LD50 (Lethal Dose 50), που ορίζεται ως η δόση που συνεπάγεται το θάνατο του 50% ενός πληθυσμού, κυρίως ποντικιών. Συνήθως μετριέται σε δοσολογία που απαιτείται ανά μονάδα βάρους του ζώου. Αυτός είναι ένας σκληρός αλλά αντικειμενικός τρόπος να ποσοτικοποιηθεί πόσο θανατηφόρα είναι μια ουσία αλλά η συνολική τοξικότητα είναι πιο περίπλοκη από αυτό.

Οι τοξικολόγοι έχουν επίγνωση των περιορισμών του LD50 και για τεχνικούς, ηθικούς και νομικούς λόγους, οι μετρήσεις των τιμών στα ζώα είναι όλο και λιγότερο συχνές.

Αυτή είναι μια λίστα των ουσιών που είναι πιο δηλητηριώδεις από τις τιμές που καταγράφουν σε LD50, σύμφωνα με το Business Insider:

1. Αλλαντική τοξίνη

Η αλλαντική τοξίνη προκαλεί αλλαντίαση, μια θανατηφόρο κατάσταση, αν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως. Περιλαμβάνει μυϊκή παράλυση, τελικά οδηγεί στην παράλυση του αναπνευστικού συστήματος και κατά συνέπεια, έρχεται και ο θάνατος.

Τα βακτήρια εισέρχονται στο σώμα μέσω ανοιχτών πληγών ή με την κατάποση μολυσμένων τροφίμων. Η αλλαντική τοξίνη είναι η ίδια ουσία που χρησιμοποιείται για ενέσεις Botox!

2. Τοξίνες φιδιών

Τα περισσότερα δηλητήρια φιδιών είναι ένα μείγμα πολλών πρωτεϊνών που είναι συχνά νευροτοξίνες με τις τιμές του LD50 να βρίσκονται κάτω του 1 mg / kg. Μια κρίσιμη επιπλοκή εδώ, ωστόσο, είναι η ταχύτητα της δραστηριότητας.

Ενώ μερικά δηλητήρια φιδιών μπορεί να είναι πολύ ισχυρά, άλλα, λιγότερο ισχυρά δηλητήρια, μπορούν να σκοτώσουν γρηγορότερα. Ένα ισχυρό αλλά αργής δράσης δηλητήριο, θα μπορούσε να κάνει αρκετό χρόνο να δράσει, ενώ ένα ταχείας δράσης δηλητήριο, με χαμηλότερο LD50 μπορεί να σκοτώσει πριν καν ζητήσετε βοήθεια.

3. Αρσενικό

Το αρσενικό έχει τον τίτλο «Ο Βασιλιάς των Δηλητηρίων», για τη διακριτικότητα και την ισχύ του – ήταν ουσιαστικά μη ανιχνεύσιμο, γι “αυτό πολύ συχνά χρησιμοποιήθηκε είτε ως φονικό όπλο ή ως στοιχείο σε ιστορία μυστηρίου.

Αλλά αυτό ήταν μέχρι το τεστ Marsh που ήρθε και σηματοδότησε την ύπαρξη αυτού του δηλητήριου στο νερό, τα τρόφιμα κ.α. Ωστόσο, αυτός ο βασιλιάς των δηλητηρίων έχει πάρει πολλές διάσημες ζωές όπως του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, του Γεώργιου του 3ου της Αγγλίας και του Σίμωνος Μπολιβάρ.

4. Πολώνιο-210

Το πολώνιο είναι ένα ραδιενεργό δηλητήριο, ένας αργός θάνατος χωρίς θεραπεία. Ένα γραμμάριο του εξατμισθέντος πολώνιου μπορεί να σκοτώσει περίπου 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε μόλις δύο μήνες.

5. Υδράργυρος

Οι βλαβερές συνέπειες του υδράργυρου είναι διάσημες από το παράδειγμα του Mad Hatter του Lewis Carroll, ο οποίος ήταν μονίμως εκτεθειμένος σε υδράργυρο, ενώ έκανε τον πλου του εμπορίου. Αλλά η τοξικότητα του υδράργυρου είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο περίπλοκη, ανάλογα το είδος του.

Οι οργανικές και ανόργανες ενώσεις του υδραργύρου έχουν διαφορετικές επιδράσεις και ως εκ τούτου διαφορετικές τιμές LD50 (οι οποίες είναι τυπικά μεταξύ 1 mg / kg και 100 mg / kg).

Ο καθαρός υδράργυρος θεωρείται πολύ λιγότερο τοξικός, όπως απεικονίζεται με δραματικό τρόπο στην περίπτωση μιας οδοντιάτρου, η οποία αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με έγχυση του υγρού στοιχείου στις φλέβες της. Δέκα μήνες αργότερα δεν εμφάνισε συμπτώματα, παρά το γεγονός ότι ο υδράργυρος διαχύθηκε στους πνεύμονές της.


http://www.ksipnistere.com
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Αυτά είναι τα πέντε πιο ισχυρά δηλητήρια στη Γη Description: Rating: 5 Reviewed By: Onlyfreegr [ADMIN1]
Scroll to Top