ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Κοσμογονικές Αλλαγές Στις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις: Γίνεται Πράξη Η Διακλαδική Διοίκηση - Αλλάζουν Δόγμα ΔράσηςΚοσμογονικές αλλαγές στις ειδικές δυνάμεις των τριών Κλάδων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στο δόγμα δράσης τους, όπως και στο συνολικό δόγμα δράσης συνολικά των ΕΕΔ σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.


To Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, προχώρησαν μετά από πολύμηνες, συστηματικές διεργασίες, στην ολική αναδιάρθρωση της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων η οποία αποκτά πλέον καθαρά διακλαδικό χαρακτήρα στο σύνολο των ειδικών και επίλεκτων δυνάμεων της χώρας, πέρα από την περιορισμένη Δύναμη "Δ".

Αλεξιπτωτιστές, πεζοναύτες και οι λεγόμενες «βόρειες» μοίρες των καταδρομών θα γίνουν αυστηρά αεροκίνητες ώστε να είναι ικανές να υποστηρίξουν κυρίως τη νησιωτική Ελλάδα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και πριν την εκδήλωση της εχθρικής επίθεσης και όχι με αποβατικές ενέργειες, μετά την εκδήλωση της εχθρικής κίνησης, κάτι που πλέον θεωρείται ως «αυτοκτονία»

Δηλαδή εγκαταλείπεται οριστικά, όπως το pronews.gr είχε αποκαλύψει, το δόγμα των ενισχύσεων και των αποβατικών ενεργειών μετά την εκδήλωση της επίθεσης.
Στον σχεδιασμό του Διακλαδικού Σχηματισμού θα συμπεριληφθεί και το Τάγμα Εναέριου Εφοδιασμού. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται η αναβάθμιση στον τομέα των σκαφών στις αμφίβιες μοίρες κυρίως των νησιών, με πιο βαριά σκάφη και μεγαλύτερης μεταφορικής ικανότητας όπλων.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για την τελική υπογραφή του, η οποία αναμένεται να τεθεί εντός των επόμενων ημερών.

Το νέο στοιχείο στην Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων αφορά τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας, αλλά και την κοινή εκπαίδευση και κοινή προμήθεια υλικών πολέμου, όπου αυτό είναι δυνατό.

Η λεγόμενη «Διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου» διοικητικά θα υπάγεται στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αλλά από εκεί και πέρα θα υπάρχει ένας αντιστράτηγος (αντιναύαρχος ή αντιπτέραρχος) ο οποίος θα έχει την ευθύνη της Διοίκησης η οποία θα χωρίζεται σε δυο μέρη και θα είναι υπόλογος στον Αρχηγό του στρατεύματος.

Στην πυραμίδα της διοίκησης θα έπεται ο Διοικητής Ειδικών Επιχειρήσεων, με βαθμό υποστρατήγου, υποναυάρχου ή υποπτεράρχου, ενώ υπό την επιχειρησιακή ομπρέλα του νέου Διακλαδικού σχήματος θα τεθούν οι εξής μονάδες:

- Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ)

- Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών

- Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών

- Όλα τα Ειδικά τάγματα εθνοφυλακής των νησιών

- Η 31 ΜΕΕ της Πολεμικής Αεροπορίας

- Η 1η Μεραρχία Καταδρομέων- Αλεξιπτωτιστών.

- Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πόντος

- Η 32η Ταξιαρχία ΠεζοναυτώνΘα υπάρχει ειδική μονάδα με εναέρια μέσα Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας για αερομεταφορές τους σε όλο των ελλαδικό χώρο ή και εκτός αυτού, αν απαιτηθεί.Σε επίπεδο εκπαίδευσης θα αναβαθμιστεί κάθετα το Κέντρο Ανορθόδοξου Πολέμου στη Ρεντίνα της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας το σύνολο των σχολείων των ειδικών δυνάμεων και από τους τρεις Κλάδους, καθώς μέχρι τώρα ήταν «άβατο» του Στρατού.
Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να προσελκύσει για την εκπαίδευσή τους ακόμη και προσωπικό από ξένους στρατούς που σήμερα συνεκπαιδεύονται με τις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις


http://www.ksipnistere.com
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Κοσμογονικές Αλλαγές Στις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις: Γίνεται Πράξη Η Διακλαδική Διοίκηση - Αλλάζουν Δόγμα Δράσης Description: Rating: 5 Reviewed By: Onlyfreegr [ADMIN1]
Scroll to Top